Een complete achtkant bouwen is ook voor de meest ervaren molenbouwer in Nederland zeker geen dagelijkse routine. Dat alleen al maakt het werk van de bouwvrijwilligers in Keldonk bijzonder. De achtkant van de Keldonkse molen bestaat uit een houten constructie van bijna 7 meter hoog. Later tijdens het bouwproces wordt deze op de huidige stenen romp geplaatst.

Zondag 24 juli open dag.
Stichting korenmolen De Hoop Keldonk organiseert op zondag 24 juli een open dag. Van 11.00 tot 16.00 uur kan iedereen komen kijken hoe de achtkant steeds verder vorm krijgt. Daarnaast is er een kleine expositie ingericht over de werkzaamheden tot nu toe, zoals de eerder al gerealiseerde restauratie van de stenen molenromp. De voortgang wordt onder andere met korte digitale fotopresentaties in beeld gebracht. Los van de huidige werkzaamheden maar niet minder bijzonder is het examenwerkstuk van Koen van Zutphen. Hij ontwierp en maakte voor de ontvangstruimte van de molen twee houten tafels waarvan het blad rust op oude karrenwielen. Ook deze mooie tafels zijn te zien tijdens de open dag.

Voor meer informatie over het herbouw- en restauratieproject van de Keldonkse molen kunt u de website van Stichting korenmolen De Hoop Keldonk raadplegen; www.keldonksemolen.nl.

Keldonk, 17 juli 2016

Zondag 24 juli open dag Keldonkse molen.
Een molen is een fascinerend bouwwerk.

Op dit moment wordt er in Keldonk hard gewerkt aan de bouw van de achtkant van de Keldonkse molen. In de tijdelijke timmerwerkplaats aan de voet van de stenen molenromp aan De Roost klinkt bijna dagelijks het geluid van zaag, schaaf en beitel. Is er geen geluid te horen dan is de kans groot dat het bouwteam druk aan het passen en meten is. De diverse schuintes waarmee rekening gehouden moet worden maakt dat elke zaagsnede weer anders is. Op zondag 24 juli staan de deuren van de timmerwerkplaats open en geven de vrijwilligers graag uitleg over de werkzaamheden. Mooi om te zien, een molen is een fascinerend bouwwerk!
Overzicht persberichten.
Overzicht persberichten.

Toon Vissers (l) en Harrie van den Biggelaar maken een van de korbelen op maat.