Harrie is de man achter diverse bouwwerken en bouwwerkjes in Keldonk. Zo bouwde hij mee aan het rustaltaar. Wandelend over de processiepad valt de prachtige houten kapconstructie op deze voor velen dierbare plek meteen op. Ook tijdens de verbouwing van gemeen-schapshuis ’t Span droeg Harrie zijn steentje bij. Nog zo’n bijzonder “klusje”; het herinneringsbankje dat sinds vorig jaar het dorp siert is mede van zijn hand en ook de kippen op Woonzorgpark         
Simeonshof in Erp hebben dankzij Harrie een riante hooiberg als onderkomen.

Keldonkse molen
Harrie is ook een van de bouwers van de Keldonkse molen. Sinds 2011 is hij dé timmerman van het bouwteam. Voor een man met zoveel ervaring begon dit werk met de bouw van een nieuwe ontvangstruimte nog als een redelijk standaard karwei. Inmiddels hebben de bouwvrijwilligers ook de complete achtkant gebouwd. Van zware houten balken werd door middel van bijna tweehonderd blinde pen-en-gatverbindingen een ruim 6 meter hoge constructie gebouwd. Voor menig professioneel molenbouwer in Nederland is het bouwen van een achtkant een hele uitdaging. Harrie liet zien een meester te zijn in het timmervakmanschap. Hij nam het voortouw en realiseerde samen met het bouwteam in een recordtempo dit bijzondere bouwwerk. Een bouwwerk waar hij straks in 2018 met trots kan langs fietsen of wandelen als de Keldonkse molen weer fier haar wieken draait in het natuurrijke landschap van De Roost en De Bulten.

Wie denkt dat timmeren de enige hobby is van Harrie heeft het mis. Hoewel …….; als muzikant slaat hij op de trom bij Bende Bè de Band en zorgt hij er met zijn ritmische “hamerslag” voor dat elk muziekstuk goed tot zijn recht komt. Daarnaast kunnen ook Toerclub Keldonk en de jaarlijkse Ster ZLM Toer op hem rekenen. Kortom; een zeer verdiende onderscheiding voor een veelzijdige, vakkundige en behulpzame vrijwilliger.

Voor meer informatie over het herbouw- en restauratieproject van de Keldonkse molen kunt u de website van Stichting korenmolen De Hoop Keldonk raadplegen; www.keldonksemolen.nl.

**Einde bericht**
Overzicht persberichten.
Overzicht persberichten.

Harrie van den Biggelaar kreeg tijdens de Keldonkse “Babbelmorgen” de versierselen behorend bij de onderscheiding verdienstelijke Paplippel  opgespeld.

(foto; Jan van de Vossenberg)