Als met name de wind het toelaat starten op zaterdag 1 april om 8.00 uur ’s morgens de hijswerkzaamheden bij de Keldonkse molen. Deze bijzondere klus wordt uitgevoerd door Gaffert B.V. uit Veghel.

Voordat de achtkant wordt opgetild zal molenbouwer Adriaens ’s morgens eerst het zogenaamde kruiwerk op de achtkant monteren. In verband met deze en andere noodzakelijke voorbereidingen  
(tijdelijke kapconstructie van oude molenromp hijsen, tijdelijk kapje op achtkant plaatsen, etc.) is het de verwachting dat de takelwerkzaamheden een flink deel van de ochtend in beslag zullen nemen.

Voor meer informatie over het herbouw- en restauratieproject van de Keldonkse molen kunt u de website van Stichting korenmolen De Hoop Keldonk raadplegen; www.keldonksemolen.nl.

**Einde bericht**
Keldonk, 19 maart 2017

Houten achtkant wordt op 1 april op Keldonkse molenromp gehesen.
Herbouw- en restauratieproject bereikt nieuwe fase.

Nee, het is geen grap. Als de weersomstandigheden het toelaten wordt op zaterdag 1 april de houten achtkant op de oude stenen molenromp van de Keldonkse molen gehesen. Daarmee komt het herbouw- en restauratieproject van korenmolen De Hoop in een nieuwe fase. Later in het jaar zal ook de molenkap worden geplaatst en de wieken worden gestoken. Voorlopig is het bouwteam echter nog wel even druk met het aanbrengen van verdiepingsvloeren en trappen binnen in de molenromp.
Overzicht persberichten.
Overzicht persberichten.

Op zaterdag 1 april wordt de achtkant op de stenen molenromp gehesen.

(foto; Jan van de Vossenberg)