Korenmolen De Hoop in Keldonk wordt op dit moment herbouwd en gerestaureerd. Eind van dit jaar zullen de wieken van de molen weer draaien. Zo’n maand geleden werd de houten achtkant op de stenen romp gehesen. Op zaterdag 13 mei zullen naast de begane grond ook de eerste twee verdiepingen met een vaste trap te bereiken zijn. Vanaf de tweede verdieping is de fraaie houtconstructie van de achtkant goed te bewonderen.

Authentieke molenkap
Medewerkers van Adriaens Molenbouw Weert BV hebben de authentieke molenkap inmiddels naast de Keldonkse molenromp opgebouwd. Op een later tijdstip zal deze op de romp worden gehesen. Voorlopig is daardoor de kap ook zonder klauterwerk voor iedereen goed te bezichtigen.

Het is zeer bijzonder dat ruim 40 jaar na de sloop nog diverse authentieke materialen van de Keldonkse molen bewaard zijn gebleven. George Adriaens- de vader van de huidige molenbouwer Wim- heeft in 1972 de molenonderdelen gekocht en mede op verzoek van historisch bewuste Keldonkenaren al die tijd bewaard. Eerder al arriveerde het originele spoorwiel in Keldonk en zal later onder andere ook de oude koningspil weer worden teruggeplaatst.

Gratis Molenkleurboekje en kleurwedstrijd voor de jongsten
Voor de allerkleinsten ligt een gratis Molenkleurboekje klaar. Dit boekje staat vol met mooie kleurplaten waarmee zij de verschillende molentypen leren ontdekken. Daarnaast kunnen de kinderen meedoen aan een kleurwedstrijd. Landelijk organisator De Hollandsche Molen beloont de mooiste kleurplaat met een molenbezoek voor de hele schoolklas van de winnaar.

Ook worden er op 13 mei heerlijke pannenkoeken gebakken en is er voor de jeugd een springkussen voor extra vertier.

Korenmolen De Hoop in Keldonk is zaterdag 13 mei geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Bezoek ook andere molens tijdens de Nationale Molendag
Alle deelnemende molens aan de Nationale Molendag 2017 zijn te vinden op www.molens.nl.

Voor meer informatie over het herbouw- en restauratieproject van de Keldonkse molen kunt u de website van Stichting korenmolen De Hoop Keldonk raadplegen; www.keldonksemolen.nl.

**Einde bericht**
Keldonk, 30 april 2017

Keldonkse molen op zaterdag 13 mei te bezichtigen tijdens Nationale Molendag
Authentieke molenkap staat naast de molen en is daardoor goed te bekijken

Ruim 900 molens door het hele land zullen tijdens de 45ste Nationale Molendag draaien en/of malen. Korenmolen De Hoop in Keldonk is op zaterdag 13 mei ook geopend en te bezichtigen. De Keldonkse molen wordt op dit moment herbouwd en gerestaureerd, malen kan de molen daarom nog niet. Dat biedt echter wel extra mogelijkheden. De authentieke molenkap staat op dit moment beneden aan de voet van de molen en is daardoor met vaste grond onder de voeten voor iedereen goed te bekijken.
Overzicht persberichten.

Poster aankondiging Nationale Molendag

korenmolen De Hoop Keldonk

Overzicht persberichten.