Als het weer het toelaat starten op zaterdag 30 september om 8.00 uur ’s morgens de hijswerkzaamheden bij de Keldonkse molen. Deze bijzondere klus wordt uit-gevoerd door Adriaens Molenbouw Weert B.V. Het hijswerk wordt verzorgd door Gaffert B.V. uit Veghel.

Nadat de kap is geplaatst starten Adriaens en de vrijwilligers met de verdere afbouw van de molen en de      
aankleding van het molenterrein. Volgens de huidige planning zullen half oktober de roeden (wieken) aan de molen verschijnen. Als daarna ook het maalmechaniek is geïnstalleerd en de molenbelt is aangebracht kunnen de molenaars rond kerst gaan proefdraaien met de molen.

Voor meer informatie over het herbouw- en restauratieproject van de Keldonkse molen kunt u de website van Stichting korenmolen De Hoop Keldonk raadplegen; www.keldonksemolen.nl.

**Einde bericht**
Keldonk, 17 september 2017

Molenkap wordt op 30 september op Keldonkse molen gehesen.
Herbouw- en restauratieproject voor het einde van dit jaar afgerond.

De authentieke molenkap staat al geruime tijd geduldig te wachten naast de romp van korenmolen de Hoop in Keldonk. De bouwvrijwilligers zijn intussen -niet altijd even goed zichtbaar voor de buitenwacht- dagelijks druk in de weer om de kap en de molenromp voor te bereiden op hun hereniging. Dit bijzondere moment staat gepland voor zaterdag 30 september aanstaande. Twee weken later zullen ook de roeden (wieken) worden gestoken. De herbouw en restauratie van de Keldonkse molen nadert daarmee zijn voltooiing.
Overzicht persberichten.

In Keldonk wordt de komende weken alles in gereedheid gebracht om de authentieke molenkap op de romp te plaatsen.

(Foto; Jan van de Vossenberg)

Overzicht persberichten.