-zeg maar de vleugels- op de roeden worden aangebracht. Daarna starten we met het aanbrengen van de molenbelt (talud) rondom de molen.

Adriaens Molenbouw Weert B.V. en de vrijwilligers verwachten nog zo’n twee maanden nodig te hebben om de molen inclusief het maalmechaniek binnen in de molen volledig af te bouwen. Vanaf eind dit jaar zal de Keldonkse molen dan na vele jaren weer kunnen gaan draaien.

Voor meer informatie over het herbouw- en restauratieproject van de Keldonkse molen kunt u de website van Stichting korenmolen De Hoop Keldonk raadplegen; www.keldonksemolen.nl.

**Einde bericht**
Keldonk, 7 oktober 2017

Keldonkse molen krijgt haar wieken terug.
Zaterdag 14 oktober worden de roeden ingestoken.

Sinds de molenkap vorige week op de achtkant van korenmolen De Hoop in Keldonk is gehesen is er alweer veel veranderd aan het uiterlijk van de molen. De molenbouwers hebben de staartbalk verder afgemonteerd en de schoren aangebracht. Nu kunnen de wieken worden gemonteerd. Zaterdag 14 oktober zal er daarom weer een grote hijskraan van Gaffert B.V. op het molenterrein verschijnen. Die dag wordt om 8 uur ’s morgens begonnen met het insteken van de roeden.
Overzicht persberichten.

De ruim 22 meter lange roeden liggen op het molenterrein te wachten tot het moment zij aan de molen worden vastgemaakt.

(Foto; Coos van den Elsen)

Overzicht persberichten.