Opening molen is een feest voor iedereen!
Door de herbouw en restauratie van korenmolen De Hoop heeft Keldonk en haar omgeving er een prachtige blikvanger bij. Daarom is er voor iedereen die de terugkeer van de molen op Keldonks grondgebied met de stichting wil vieren zaterdagavond 14 april een gezellige feestavond. Coen van de Laar bouwt die avond met zijn discotheek een feestje in de tot feestzaal omgebouwde loods aan de voet van de molen.

Het openingsweekend wordt afgesloten met een Open dag op zondag 15 april. Voor de kinderen is er die dag extra vertier op het luchtkussen. Ook worden er pannenkoeken gebakken.

Stichting korenmolen De Hoop Keldonk hoopt dat op 14 en 15 april velen de opening van de molen met haar wil komen vieren.


**Einde bericht**
Keldonk, 11 maart 2018

Opening Keldonkse molen; een feestje voor iedereen!
Diverse openingsactiviteiten in het weekend van 14 en 15 april.

Korenmolen De Hoop in Keldonk wordt binnenkort officieel geopend. Nog bijna elke dag zijn vrijwilligers bezig op en rond korenmolen De Hoop in Keldonk. De laatste puntjes worden op de “i” gezet. Het aantal uurtjes vrijwilligerswerk is niet te tellen. Na een voorbereidingsperiode zijn de herbouw- en restauratie-werkzaamheden in 2011 gestart. Nu na iets meer dan zeven jaar is de bouw van de molen gereed. De openingsactiviteiten zijn gepland in het weekend van 14 en 15 april. Zaterdagmiddag 14 april is de officiële opening, 's avonds is er een feest voor iedereen. Ook op zondag 15 april is het molenterrein feestelijk ingericht tijdens de Open dag.
Overzicht persberichten.
Overzicht persberichten.
"Een zo'n intensieve en enerverende bouwperiode vraagt natuurlijk om een feestelijke afsluiting"; aan het woord is Jan Verbrugge. Hij opperde in 2003 het idee om "de Keldonkse molen" te restaureren, al realiseerde hij zich waarschijnlijk toen nog niet goed wat voor werk dit met zich mee zou brengen. Inmiddels zijn we 15 jaar verder en draaien de wieken van de molen weer. Jan Verbrugge; "De officiële opening is op zaterdagmiddag 14 april. Voor dit officiële moment worden alle bouwvrijwilligers en de bedrijven die middels sponsoring van materialen of werkzaamheden hebben geholpen bij de bouw uitgenodigd."

De activiteiten rondom de officiële opening van korenmolen De Hoop in Keldonk zijn gepland in het weekend van 14 en 15 april.

Programma openingsweekend

 

Zaterdag 14 april

14.00 - 19.00 uur Officiële opening

20.00 - 01.00 uur Feestavond met medewerking van discotheek  “Op 45 Toeren”

 

Zondag 15 april

11.00 -17.00 uur Open dag