Keldonk, 3 maart 2019

Primeur: Eerste Keldonks roggebrood voor Prins Geert en Prinses Ine.
In Keldonk geteeld, geoogst, gemalen en gebakken!

Meer Keldonks kan bijna niet; tijdens de Babbelmorgen werd het eerste Keldonkse roggebrood gepresenteerd en geserveerd. Prins Geert en Prinses Ine hadden de eer het roggebrood van Keldonkse bodem in ontvangst te nemen. Het bijzondere aan dit brood is dat de rogge aan de Kampweg in Keldonk werd geteeld en geoogst. Vervolgens werd het koren door het molenaarsteam van de Keldonkse molen gemalen waarna de Keldonkse bakker Antoine van de Rakt er een heerlijk roggebrood van bakte. Kortom; een brood met een stevige Keldonkse footprint. Zondagmorgen konden de bezoekers van de Babbelmorgen het resultaat voor het eerst proeven.
Overzicht persberichten.
Elk jaar teelt de familie Van den Elsen op een stukje grond nabij de boerderij waar het gezin opgroeide rogge. Gewoon voor de hobby en omdat het zo'n mooi gezicht is; een goudgeel korenveld dansend in de zomerzon. In Brabant zie je tegenwoordig weinig graanvelden. Het brengt daarom velen mijmerend terug naar vervlogen tijden. Een effect dat nog eens extra versterkt wordt als de familie Van den Elsen op traditionele   
Overzicht persberichten.

Harrie van den Biggelaar, Jan van Wanrooij en Toon Vissers namen het eerste exemplaar van De Nieuwe Molenwereld in ontvangst. (Foto; Huub van Hees)

Het Keldonkse roggebrood  

(Foto; Bouwe Fotografie - Robin Bouwe)