Oh ja ….., hij had vorig jaar in de zomer de oproep van Ria Kuijpers gehoord tijdens het radioprogramma “Graat & De Laat” van Omroep Brabant. Hij luisterde dat programma trouw elke zaterdag tijdens het eten tussen 12.00 en 14.00 uur.
Opsporing verzocht maar dan op z’n Brabants ………..
Op zaterdag 5 juni werd tijdens “Graat & De Laat” een oproep gedaan om in contact te komen met de dan nog onbekende wielrenner uit Helvoirt. De hoop dat hij ook nu aan de boterhammen naar Omroep Brabant zat te luisteren was groot maar je weet natuurlijk maar nooit. Binnen een kwartier meldde zich ene Roel uit Helvoirt. Hij was de man die de zak met de vele munten had bezorgd. Buiten de uitzending om werd een afspraak gemaakt voor een feestelijk bezoekje aan korenmolen De Hoop in Keldonk.
Nog meer munten en biljetten.
Zondag 13 juni was het zover. Roel en zijn vrouw kwamen naar Keldonk en genoten samen met Ria Kuijpers van koffie en heerlijk appelgebak met slagroom. Ria vertelde hoeveel plezier zij had beleefd aan het uitsorteren van de flinke berg met munten. Roel had nog een extra verrassing. Opnieuw overhandigde hij Ria een kistje met veel munten en papiergeld dat resteerde na een verre wereldreis van jaren geleden.
Uiteraard kreeg het stel een rondleiding op de molen van molenaar Hans van den Hurk. Aan het einde was er  voor thuis een pannenkoekenpakket voor heerlijke maaltijd "streuf" en natuurlijk het Keldonkse Roggebrood van onze Keldonkse bakker Antoine van de Rakt.
**Einde bericht**
Keldonk, 14 juni 2021

Roel doneert heel veel munten voor onderhoud Keldonkse molen
Gulle gever opgespoord via radioprogramma Graat & De Laat

Een zak die ruim 6 kilo woog met munten uit 52 verschillende landen, het was de bijdrage die Roel uit Helvoirt op Nationale Molendag per fiets bij de Keldonkse molen kwam afgeven. De coronaregels stonden op dat moment een ontvangst op de molen niet toe. Afgelopen zondag kwamen Roel en zijn vrouw op uitnodiging van de Keldonkse molenstichting wederom naar Keldonk. Dit keer voor koffie met gebak en uiteraard een rondleiding op de molen door molenaar Hans van den Hurk.
Overzicht persberichten.

Roel (l) en zijn vrouw (r) hadden nog een extra verrassing. Zij overhandigden Ria (midden) wederom een hele berg munten en biljetten.

(Foto; Jan van de Vossenberg)

Overzicht persberichten.
Het had nog even wat voeten in aarde voordat contact gelegd kon worden met de gulle gever. De zware zak met munten was op 9 mei in ontvangst genomen. Afgegeven door een wielrenner uit Helvoirt die de munten vond in oude bankstellen in een periode waarin hij werkzaam was bij een kringloopwinkel, meer was er over hem niet bekend.  

DE SPAARACTIE GAAT DOOR!

 

Ria Kuijpers blijft doorgaan met haar inzamelingsactie voor het onderhoud van korenmolen de Hoop in Keldonk.                                 

 

Nu we hopelijk binnenkort weer op vakantie kunnen is Ria op zoek naar mensen die contacten hebben in of reizen naar

Hongarije,

Tsjechië of

Denemarken.

 

Ook voor

Duitsland (Dusseldorf),

Slovenië (Ljubljana),

Letland (Riga ) en

Oostenrijk (Innsbruck of Wenen) is Ria op zoek naar een contactpersoon.

 

Bij de laatst genoemde landen verloopt de inwisseling van de munten via de nationale bank van dat land. Tussen haakjes staat de (dichtstbijzijnde) stad waar de nationale bank in dat land gevestigd is.

 

Als u wilt bijdragen aan deze spaaractie dan kunt u contact opnemen met Ria Kuijpers door een berichtje te sturen naar 06 26 07 91 22.    

 

Ria beleeft veel plezier aan het uitsorteren van de munten etc. Bijdragen blijven dus als vanouds nog steeds van harte welkom.

 

Alvast hartelijk dank!