Keldonk, 28 april 2012

 

Gepassioneerd en gepensioneerd bouwen aan de Keldonkse molen.

Jan van Wanrooij met pensioen maar herbouw en restauratie van de molen blijft zijn project.

 

Ontelbare stenen heeft Jan van Wanrooij tijdens zijn loopbaan in zijn handen gehad. Zaterdag 28 april werd hij 65 jaar en is dus nu officieel met pensioen. Wie denkt dat hij de troffel voortaan laat rusten heeft het mis. Jan is een van de drijvende krachten achter het restauratieproject van de Keldonkse molen. Bijna elke zaterdag, maar ook vele uurtjes doordeweeks galmt het getik en geschraap door het prachtige moeras- en natuurgebied aan De Roost. Wie verder op onderzoek uitgaat, ontdekt de veroorzaker van deze typische metselgeluiden; Jan van Wanrooij bouwt ook na zijn pensioen verder aan zijn project.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overzicht persberichten.
Overzicht persberichten.

pensioen zijn vrijwilligerswerk voortzet.

 

Zaterdagmorgen verraste het stichtingsbestuur de jarige met een heerlijk molenaarsontbijt, met natuurlijk het Keldonks molenbrood van Bakkerij Van de Rakt als een van de hoofdbestanddelen. Bouwcoördinator Jos Verbrugge laat weten dat door de onmisbare hulp van Jan van Wanrooij en vele andere vrijwilligers, ondernemers en donateurs de eerste fase van het project goed op schema ligt. “Voor de diverse klussen hebben zich meer dan 40 vrijwilligers aangemeld. Elke zaterdag zijn er in wisselende samenstelling zo’n 5 á 10 personen in de weer om de bouw te realiseren. Eind van dit jaar zal de 6 meter hoge stenen molenromp gerestaureerd zijn”. Het tijdstip waarop dat het project volledig voltooid wordt is nog niet bekend. Jos Verbrugge; “De tweede fase bestaat uit het aanbrengen van de houten opbouw en het molenmechaniek. Onze stichting is nog steeds op zoek naar mogelijkheden om ook deze laatste fase van het project te kunnen bekostigen. Een ding staat echter vast; met de vrijwillige medewerking van zovelen zullen de wieken van onze Keldonkse molen eens weer trots draaien aan De Roost in Keldonk”.

 

Voor meer informatie over het herbouw- en restauratieproject van de Keldonkse molen kunt u de website van Stichting korenmolen De Hoop Keldonk raadplegen; www.keldonksemolen.nl.

 

 

**Einde bericht**

 

 

 

 

 

 

Jarenlang stond hij op de bouw en metselde hij mee aan vele woningen en gebouwen voor zijn werkgever Bouwbedrijf Van de Ven uit Veghel. Door zijn ervaring verschoof zijn aandacht steeds meer richting het restauratiewerk. Kerken, boerderijen, kloosters, Jan weet door zijn vakmanschap als geen ander hoe de authenticiteit van een gebouw te bewaren. Hij is daarom een onmisbare schakel bij het restauratieproject van de Keldonkse molen. Stichting korenmolen De Hoop Keldonk is dan ook maar wat blij dat hij ook na zijn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een molenaarsontbijt voor de jarig!

Vlnr; Hanny van Wanrooij, Jos Verbrugge en Jan van Wanrooij