Keldonk, 7 juli 2012

 

Tikken en bikken bij Keldonkse molen.

Vrijwilligers bikken duizenden stenen voor restauratie molenromp.

 

Vijfentwintig vrijwilligers begonnen zaterdagmorgen bij de Keldonkse molen aan het schoontikken van een grote berg stenen. Met hamer, beitel of hiep werden duizenden stenen stukje bij beetje ontdaan van hun oude kalklaag. De schoongebikte stenen worden na de bouwvakvakantie gebruikt om de molenromp weer op te metselen. Na afloop van een ochtend hard werken genoten de vrijwilligers van heerlijk belegd Keldonks molenbrood. Zo werd door Stichting korenmolen De Hoop Keldonk tijdens de zogenaamde Bikdag het aangename met het nuttige verenigd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overzicht persberichten.
Overzicht persberichten.

bouwvakvakantie aan de slag om met de schoongemaakte stenen de restauratie van de Keldonkse molen voort te zetten.

 

Gebakken eitje na afloop dubbel en dwars verdiend

De molenromp is voor een groot deel in dubbel steensverband opgebouwd. Voor kenners is het dan meteen duidelijk dat veel stenen rondom met kalkspecie bedekt waren. Om die reden zorgde niet alleen het heerlijk schijnende zonnetje voor zweetparels op de hoofden van de bikkers. De uitsmijter met ham en kaas op heerlijk Keldonks molenbrood was na afloop dan ook meer dan verdiend.

 

Voor meer informatie over het herbouw- en restauratieproject van de Keldonkse molen kunt u de website van Stichting korenmolen De Hoop Keldonk raadplegen; www.keldonksemolen.nl.

 

**Einde bericht**

 

 

 

 

 

 

 

De berg stenen slonk zienderogen onder de handen van de vrijwilligers

De tand des tijds heeft de afgelopen decennia be-oorlijk vat gekregen op het bovenste gedeelte van de oude molenromp aan De Roost in Keldonk. Afgelopen week werden daarom de zwakke en aangetaste delen met de nodige zorg afgebroken. 25 vrijwilligers togen zaterdagmorgen aan het werk om de vrijgekomen stenen te bikken. Metselaars gaan na de