Keldonk, 21 oktober 2012

 

Herbouw en restauratie Keldonkse molen op film vastgelegd.

Voegspecialist Coos van den Elsen volgt met zijn videocamera de restauratie op de voet.

 

Coos van den Elsen uit Keldonk is in zijn dagelijkse leven voeger van beroep. Met voegspijker en voegbord heeft hij voor zijn werkgever Bouwbedrijf Van de Ven uit Veghel al menig oude muur vakkundig opgeknapt. Bijna elke zaterdag is hij als vrijwilliger te vinden op de bouwplaats van de Keldonkse molen. Naast zijn werkattributen behoort ook een videocamera tot zijn standaarduitrusting. Hij legt namelijk de vorderingen op de bouwplaats nauwgezet vast. Na het nodige montagewerk worden de filmpjes op internet geplaatst. Hierdoor ontstaat een mooi beeld van wat er allemaal komt kijken bij dit herbouw- en restauratieproject. De videoverslagen zijn te vinden op www.keldonksemolen.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overzicht persberichten.
Overzicht persberichten.

vangstruimte en educatief centrum- zijn er eerder ook beeldverslagen verschenen van bijvoorbeeld het plaatsen van de noodkap op de oude molenromp en de uitgifte van de bijzondere Keldonkse molenpostzegels. Alle filmpjes zijn te zien op www.keldonksemolen.nl. Zij geven een mooi beeld van de verscheidenheid aan werkzaamheden en acties rondom de restauratie van de Keldonkse molen.

 

Vakkundig snijvoegwerk

Vele uurtjes besteedt Coos van den Elsen aan zijn hobby; het maken en monteren van videoregistraties. Toch lijkt dat maar bijzaak. Elke zaterdag pakt hij de voegspijker en zijn voegbord ter hand om de vele meters voegwerk van de Keldonkse molenromp te herstellen. Kees van Lankveld en Sanders Voegwerken uit Keldonk helpen hem daarbij. Van het nieuwe bijgebouw is het voegwerk al gereed. Passend bij het oude metselwerk van de molenromp is het bijgebouw voorzien van snijvoegwerk.

 

Financiering tweede fase

De eerste fase van de restauratie van de Keldonkse molen (bouw nieuw bijgebouw en restauratie stenen molenromp) zal voor het einde van dit jaar worden afgerond. Stichting korenmolen De Hoop is nog op zoek naar financieringsbronnen om ook de tweede en laatste fase (de houten opbouw met molenmechaniek) te kunnen bekostigen.

 

Voor meer informatie over het herbouw- en restauratieproject van de Keldonkse molen kunt u de website van Stichting korenmolen De Hoop Keldonk raadplegen; www.keldonksemolen.nl.

 

**Einde bericht**

 

 

Coos van den Elsen maakt videoreportages van de herbouw en restauratie van de Keldonkse molen.

“Bouwen toekomstig educatief centrum bij korenmolen De Hoop" is de naam van het onlangs door Coos van den Elsen op het internet geplaatst videoverslag. Het is één van de meer dan 10 filmpjes die hij tot op heden heeft gemaakt over het restauratieproject van de Keldonkse molen. Naast de bouw van het nieuwe bijgebouw -dat later dienst zal gaan doen als ont-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Videoverslagen.