Keldonk, 8 maart 2008

 

Keldonks molenbrood valt goed in de smaak.

Warme bakker Antoine van de Rakt bakt dagelijks speciaal Keldonks brood.

 

Wie aan een korenmolen denkt, denkt aan het machtig mooie beeld van draaiende wieken, maar automatisch ook aan molenstenen die koren vermalen tot meel. Meel dat allerlei toepassingsvormen kent, onder andere als ingrediënt voor een heerlijk knapperig brood. Om de plannen voor de herbouw van de Keldonkse korenmolen De Hoop te ondersteunen bakt warme bakker Antoine van de Rakt sinds kort een speciaal Keldonks molenbrood.

 

Het koste even wat moeite om de juiste ingrediënten bij elkaar te krijgen, maar daarna kon het experimenteren beginnen. “Ik liep al langere tijd rond met het idee iets te doen rondom de plannen om korenmolen De Hoop in Keldonk te herbouwen en restaureren. Voorop stond dat het iets speciaals moest zijn met een duidelijke link naar onze Keldonkse molen en de ambachtelijke wijze waarop daar hopelijk in de toekomst weer koren gemalen gaat worden”, zo vertelt Antoine van de Rakt. Samen met zijn vrouw Marga heeft hij een goed lopende bakkerij aan de Antoniusstraat in Keldonk.

 

Het volkorenmeel voor het Keldonks molenbrood wordt gemalen in Zierikzee. Daar staat een korenmolen die ook de naam “De Hoop” draagt. Na een grondige restauratie is in deze molen sinds 1993 een ambachtelijk korenmolenaarsbedrijf is gevestigd. Marga van de Rakt; “Het zou geweldig zijn als we in de toekomst in Keldonk op dezelfde manier weer meel kunnen malen zoals molenaar Teun van der Bok dat op dit moment in Zierikzee doet. Met onze bakkerij ondersteunen wij de herbouw van de Keldonkse molen daarom van harte. Van elk verkocht molenbrood gaat 10% naar het restauratiefonds van de Keldonkse molen”.

 

Het enige wat Antoine van de Rakt kwijt wil over het recept is dat het Keldonks molenbrood het best te vergelijken is met een licht volkorenbrood reik aan voedingsvezels. De unieke smaak ontstaat door de juiste combinatie van tarwemeel en bloem. Een lekker en gezond broodje dus dat dagelijks past in een verantwoorde maaltijd en ook nog eens een bijdrage levert aan de herbouw van een stukje Keldonks erfgoed.

 

**Einde bericht**

Overzicht persberichten.
Overzicht persberichten.