DE MOLEN EN HAAR OMGEVING

 

De Keldonkse korenmolen De Hoop staat  aan de rand van het unieke natuur- & moerasgebied “De Roost”. Door de herbouw en restauratie van de molen wordt “De Roost” en het nabijgelegen Aa-dal extra geaccentueerd. Tevens wordt hiermee aan dit gebied een voor deze omgeving belangrijk en wezenlijk cultuur-historisch erfgoed toegevoegd.

 

Mooie beelden

Natuur is natuurlijk bij uitstek om naar te kijken en van te genieten. In 2004 besteedde Jan van Dommelen in een TV-special van SkyLine TV  aandacht aan dit bijzondere gebied in zijn programma “Mi Jan ten Blakke”. Om u een indruk te geven van de omgeving waarin de molen straks weer zal draaien klikt u op onderstaande foto om de aflevering “De Bulte en De Roost” te bekijken.

 

 

 

De Bulte en De Roost~1.avimi Jan ten Blakke

Korenmolen De Hoop gezien vanaf De Roost- Keldonk

Op de site van SkyLine Radio en TV Uden-Veghel treft u ook andere afleveringen aan van het TV-programma “Mi Jan ten Blakke”. Het programma schenkt aandacht aan diverse mooie plekjes in de regio Uden-Veghel. Wilt u een van de andere afleveringen van “Mi Jan ten Blakke” bekijken klik dan hier.

Rapport natuurwaarden de Roost & de Bulten

IVN Veghel heeft in 2009  de natuurwaarden van het natuurgebied de Roost en de Bulten geïnventariseerd.

 

Om het inventarisatierapport 2009 te lezen klik hier;

 

In 1988 werd dit gebied ook door leden van de IVN onderzocht en zo gedetailleerd mogelijk beschreven. Dit rapport is in 2007 door Huub van Hees aangevuld met historische gegevens.

 

Om het rapport uit 1988 te lezen klik hier;

 

 

 

Naar rapport.
Naar rapport.